☰ MENU
Facebook Instagram YouTube

Pecký pivovar. Prostě pecka!

23.11.2017

Nejen Bouda Máma je ozdobou Pece pod Sněžkou. Nyní už i minipivovar, který zde vyrostl v areálu hotelu, který nepřestává překvapovat. Tradiční receptura a postupy, pramenitá horská voda, ze které se pivo vaří. Nadšený personál, který o zlatavý mok pečuje. A navíc není to masová, hyper výroba. To znamená, že pivu se dostává lásky a péče.

Jak říká majitel minipivovaru, pan Vladimír Nikl: ,,Naše láska k pivu se zhmotnila v prvním a jediném pivovaru v Peci pod Sněžkou. Tedy vlastně v minipivovaru. Nemáme ambice vyrábět ve velkém. Chceme vařit tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody.´´ Při pohledu na zasněženou Sněžku té myšlence nelze nevěřit. Dále také Nikl uvádí: ,,Slibujeme dodržovat všechny receptury, správné postupy, doby kvašení a doby zrání! Na vyšší úroveň jsme povýšili také chlazení piva a stáčení piva i výčepní zařízení v Pivnici. Prioritou bude čistota při vaření. Naše piva nesou označení Pivo Sněžka - jedno z nich navíc má jasný odkaz k této nejvyšší hoře v ČR. A k tomu všemu přidáváme něco navíc: krásnou krkonošskou přírodu a čistotu národního parku spolu s ubytováním v sousedícím Bouda Máma wellness hotelu.´´ Uzavírá Vladimír NIkl.